BİRİNCİ BÖLÜM . RAKİP SANZATU AÇINCA MÜDAHALE

Rakip kııvvetli sanzatu açınca, bizim zon yapma ihtimalimiz çok azdır ve buna karşı batırmak içindoğrudefansıbulmak da çok zordur. O bakımdan uygun elimiz olunca birinci hedefimiz part skor mücadelesinikazanıp,kendi hanemize sayıyazmak olmalıdır.
Rakibin kuvvetli sanzatu açışı üzerine müdahale için DONTvansiyonunu kullanıyoruz. DONT konvansiyonu (Disturbing the Opponents No Trumps) rakip kuvvetli Sanzatu 14+) açınca, ikinci durumda veya sanzatu açanın ortağı pas geçtiği takdirde, uyandırma pozisyonunda kullanılır.
İkinci durumda 11+ puan ile iki renkli elimiz veya uzun tek renkli elimiz olunca rakip sanzatusuna müdahale ediyoruz.
Tek renkli elimizi belirtmek için kontur atıyoruz. Bunu ceza için kullanmadığımız için, ISA'yu konturlu oynatma ihtimalimiz çok azdır. Ancak kontur atanın ortağında çok kuvvetli dengeli bir el olursa bunu cezaya çevirebilir.
Rakip ISA ile oyun açınca, ikinci durumda 12 puanı ve dengeli olan kişi konuşamaz, zira bir sanzatu açanın ortağının eli henüz belli değildir. Fakat iki pas geçilince, sanzatu açan tarafta en fazla 23 puan olabilir; yani sanzatu açanda 17 ortağının da 6. Dördüncü pozisyondaki oyuncunun elinde Dördüncü pozisyondaki oyuncunun elinde 5-5 veya 5-4 gibi iyi dağılım varsa beş puanla bile uyandırabilir. Zira ortağı dengeli 12 hatta 15 puanla bile bir aksiyon yapamaz. Tabii daha evvel 12 veya 15 puan ile pas geçmiş olan kişi , ortağım uyandırdı diye heyecanlanıp deklareyi çok yükseklere taşıma sevdasına girmemelidir.