5.1.1. Aynı minörü üçe yükseltmek zayıf el ve beşli tutuş gösterir.


Cevapçımn en fazla sekiz puanı olabilir. Müdafaa için uygun eli yoktur, dışarıda en fazla bir defans lövesi olabilir, rakiplerin konuşmasını engellemek veya konuşacaklar ise üç seviyesinde konuşmaya mecbur etmek için hemen üçe yükse­lir. Açan pas geçer veya nihai konuşmasını yapar.
• Üç seviyesinde yeni renk, açanın çok kuvvetli eli oldu­ğunu gösterir ve diğer renklerde keseri olduğunu belirtir, ce-vapçıya bu renkten keseri varsa 3SA deklare etmesini söyler.
• Dört seviyesinde yeni renk splinterdir sikan gösterir,açanın çok kuvvetli eli olduğunu ve zayıf cevaba rağmen şi­lem ile ilgilendiğini belirtir.
• Aynı rengin dördü RKCB sorusudur.
• 3SA oynamak içindir. Cevapçımn beş kartlı desteği ile,löve kaynağının ne olduğunu kararlaştırmış olur.




Yukarıdaki ellerde bir trefli açışınıza ortağınız üç trefli ile cevap verdi;
42) numarada ortağınızda beş tane trefli olduğunu öğre­nince, en iyi konuşmanız 3SA'dur. Bu kontratın yapılma şansıçok fazladır.
43) numarada en doğru karar pas geçmektir, ortağınızın trefliruası ve kör keseri olsa bile 3SA'yu yapma ihtimaliniz çok azdır.
44) numarada eliniz sanzatuya çok uygun, ah bir de pikkeseriniz olsaydı. Ya ortakta pik keseri varsa! Bunu araştırma­nın yolu 34 deklare etmektir, eğer keseri varsa ortak 3SA der.
45) numarada yalnız on altı puanımz var ama ortakta rua ikili kör ve üç veya dört boş karoya ilaveten bir de koz onörü varsa şilem olabilir. O bakımdan dört karo ile splinter yapın. Ortak elini yeniden değerlendirip, kör cue-bid edebilir.