2.4.2. İki renkli Minör elleri

2.4.2 İki Renkli Minör elleri :

En azından zon oynayacak puanı olan ve şilem ihtimali de bulunan minör ağırlıklı elleri ifade etmek için 1 sanzatu açanın karşısındaki 2 Pik veya 2 Sanzatu der. Bu bir üst deklareye Transferdir. Açan Transfer edilen Deklareyi yaptıktan sonra Cevapçı elini izah eder.

1)İki Minör de 5-5 veya daha uzun ise :

Ortak 1 sanzatu açınca 2 Pik diyerek ortağa iki sanzatu demesini söylüyoruz., Bunu üzerine Part Skorda oynamak isteyen el için 3 Trefl diyoruz., en az zon hatta şilem oynamak isteyen eli ifade etmek için de 3 karo diyoruz.

2)Beşli Trefl- Dörtlü Karosu olan el :

1 sanzatu açanın karşısında cevapçı gene 2 Pik der ve açan iki sanzatu dedikten sonra cevapçı 1 Majör deklare ederse, Beşli trefl,Dörtlü Kaoya ilaveten bu renginin tek olduğunu söylüyordur, Diğer Majör renk üçlüdür. Eğer Cevapçı 3 Sanzatu derse Majörleri iki ikidir.

3)Beşli Karosu, Dörtlü Treflisi i olan el :

1 sanzatu açanın karşısındaki cevapçı 2 sanzatu diyerek ortağına 3 Trefl deklare etmesini söyler; Cevapçı 3 seviyesinde 1 Majör deklare ederse , beşli karo, dörtlü Treflisi ve söylediği renkte tek kart olan ve enaz zon oynayacak puana sahip bir eli olduğunu belirtmiş olur. Eğer cevapçı 3 Sanzatu derse dağılımı 2-2-5-4 Tür.