1.3.1. 2 Sinek açışına cevaplar

Ø Ortak 2Trefl açınca cevapçınm elinde iki tepe onörlü beş veya (veya buna tekabül eden) daha fazla kartı olan bir rengi varsa, bu rengi 2Pik-2Kör  veya 3Karo-3 Trefl olarak gösterir.
İstisna: Cevapçınm elinde beş kart veya daha uzun trefli rengi ve bir miktar puanı varsa (iki tepe onörlü olmasa bile) bunu 3Trefl  diyerek hemen göstermek uygun oluyor. Zira önce 2 Karo deklare ettikten sonra, trefli rengini göstermek hemen he­men mümkün olmaz. Açanın 2SA deklaresinden sonra 3Trefl  majör için puppet stayman, 2 majör renk söylemesinden son­ra da 3Trefl  ikinci negatif olmaktadır.
Ø Ası ve ruası olmayan dengeli eli ile 8-9 puanı varsa 2SA deklare eder.
Bunun üzerine açan 3Trefl  ile Stayman yapar veya diğer renk­leri deklare ederse bu natüreldir. Açanın rengi trefli ise, Stay mandan sonra aldığı cevap üzerine 4Trefl diyerek bunu belirtir.
Ø 3SA deklaresi kapalı altılı veya yedili renk olduğunu ifade eder. Bunun üzerine açan 4Trefl  derse cevapçıya renginin kaç adet olduğunu soruyordur. (4Karo altılı, 4Kör yedili) Açan 4Karo deklare ederek de tek kartı olup olmadığını sorar. Cevapçı tek kartını ismiyle deklare eder.
Ø  Bu alternatiflerin dışında, sıfır veya fazla puanı olan bir eli varsa da bekleme konuşması (waiting bid) olarak 2Karo der.