3. AÇANIN İKİNCİ KONUŞMASI

Bir trefli açınca ortaktan bir karo cevabı gelirse dengeli 12-14 puanı olan eller ile 1SA deklare ediyoruz. Dörtlü majörümüz olsa bile bunu göstermiyoruz (Valsh). Bunu avantajı; ortakta yalnız karolar varsa ve part skor oynayacaksak (ki muhtemelen) bu sanzatuda olacaktır ve elimizi rakiplere açıklamamış oluruz. Rakip atağını yaparken elimizde bulunan dörtlü rengi çıkabilir. Ortakta dörtlü majör bir renk varsa; bunu bir seviyesinde deklare etmemiş olduğu için, puanı 12 den fazladır. Bir sanzatu deklaremizden sonra ortak majör rengini gösterebilir. Bu şekilde 4-4 majör fitimizi de bulabiliriz.
Dengeli 18-19 puanı olan eller ile de 2SA deklare ediyoruz. Burada da majör renklerin biri veya ikisi de dörtlü olabilir.
Eğer açan ortağının 1karo deklaresi üzerine bir majör deklare ederse dağılımının 5-4 olduğunu ifade eder. 18-19 puanı olan 5-4 dağılımlı olan eller ile de majör rengi sıçrayarak gösteriyoruz. Burada puanların yeri önemlidir. Puanlarımız renklerimizde konsantre olmuşsa, mutlaka sıçrayarak göstermek doğru olur. Puanlar diğer renklere dağılmışsa, sıçramadan konuşmak doğru olabilir