2.2.1. TRANSFERİ KIRMAK

  • Minimum açış puanı ile:
  • Bunu üç seviyesine sıçrayarak belirtir. Cevapçı ortağının elinde dört kartlı fit ve minimum sanzatu açış puanı olduğu­nu anlayarak, elini yeniden değerlendirir ve ona göre nihai kontratı belirler. Cevapçı, çok zayıf puan ile transfer yapmış­sa, ortağının deklaresine pas geçer ve üç seviyesindeki bu kontrat batabilir ama rakiplerin kendi renklerinde buluşarak part skor yarışını kazanmaları önlenmiş olur. Toplam löve kuralına göre bu kontrat pek fazla zararlı olmaz.
  • Maksimum açış puanı ile:
1) 4-3-3-3 dağılımla 2SA der. Cevapçı, çok zayıf el ile üçseviyesinde kendi rengini deklare eder. Açan buna pas geç­melidir. Cevapçı, başka bir renk söyler ise, şilem ile ilgileniyor olduğu için cue-bide geçmiştir manasına gelir. Cevapçı doğ­rudan kendi renginde zon deklare eder ise, şilem ile ilgilenme­diğini, ancak zon oynamaya yetecek puanı olduğunu belirt­miş olur. Açan ortağının kararma hürmeten pas geçmelidir.
2) Diğer renklerden birinde iki kartı olduğunu bu ren­gi deklare ederek belirtir. Cevapçı bu renkten sağlam keseri varsa en ucuz seviyede sanzatu deklare eder. Transfer ettiği rengi minimum seviyede deklare ederse, veya transfer ettiği renkte zon deklare ederse, açan buna pas geçmelidir. Cevapçı başka bir şey söylerse, şilem ile ilgileniyor ve cue-bid yapıyormanasına gelir.